Buraki faszerowane

by | |

Buraki faszerowane ryżem z kurczakiem ...









Składniki:

- buraki (duże)
- pierś z kurczaka
- ryż
- cebula
- żółty ser

Buraki obieramy i drążymy , obgotowujemy 3-5 minut. Pierś z kurczaka podsmażamy na małej ilości oliwy razem z cebulką.
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, mieszamy wszystkie składniki i nadziewamy buraki. Przykrywamy plasterkami żółtego sera i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170*C przez 30-40 minut.

Podajemy na przykład z ziemniaczkami i szczypiorkiem.

Smacznego 


2 komentarze:

Agabi

takiej przystawki jeszcze nie widziałam. rewelacja. do ulubionych.

Witold Wildner

polecam także wersję z farszem rybnym :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com