Faszerowana papryka

by | |

Faszerowana papryka z serową pierzynką.







Składniki:

- papryka (kolor dowolny)
- pierś z kurczaka
- ryż
- ogórek konserwowy
- papryka konserwowa z chili
- żółty ser
- curry, pieprz, sól i angielskie ziele


Paprykę myjemy, obcinamy górną część i usuwamy gniazda nasienne. Podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Paprykę konserwową i ogórka kroimy w kostkę. Gotujemy ryż z połową łyżeczki curry i angielskim zielem. Następnie łączymy składniki i upychamy w papryce, posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy paprykowym dekielkiem z ogonkiem. Układamy w foremce wyłożonej folią aluminiową lub w żaroodpornym naczyniu i zapiekamy przez 30-40 minut w 180*C.

Podajemy na gorąco.

Smacznego

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com