Żeberka pod ziemniaczaną pierzynką

by | |


  Żeberka pod ziemniaczaną pierzynką ...







Składniki:

- żeberka klasyczne przepis znajdziecie TU
- ziemniaki
- cebula

Ziemniaczki gotujemy w lekko osolonej wodzie, w międzyczasie smażymy drobno posiekaną cebule na brązowy kolor. Ziemniaki przeciskamy i mieszamy z cebulką by uzyskać tęgie pure.
Żeberkko wkładamy do miseczki wraz z sosem i przykrywamy plackiem z pure ziemniaczanego.

Zapiekamy w piekarniku do uzyskania przypieczonej skórki na ziemniaczkach (15 - 20 minut w 180*C)

Podajemy na ciepło prosto z pieca. Można do środka dodać też kapusty lub innego dodatku do żeberek.

Smacznego 

1 komentarze:

Beata Błaszczyk

za ziemniakami nie przepadam, ale kto wie, może w takie wersji by mi zasmakowały?

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com