Krokiety i klopsiki z makrelą

by | |


Aromatyczne danie z makrelą wędzoną w roli głównej.






Składniki:
- wędzona makrela
- gotowane ziemniaki
- szczypiorek
-jajko
- żółty ser
- sól i pieprz


Wspominając ziemniaczane medaliony i czytając pomysł koleżanki Janki na forum cincin powstały różne wersje dań z makrelą.

Ugotowane ziemniaki (mogą być wczorajsze) przepuszczamy przez maszynkę wraz z obraną wędzoną makrelą. Do masy dodajemy jajko, pocięty szczypiorek i starty żółty ser. Doprawiamy solą i pieprzem.

wersja pierwsza: formujemy klopsiki i smażymy na patelni.
wersja druga: formujemy walce spłaszczamy je i panierujemy. Smażymy jak krokiety.
wersja trzecia: formujemy kuleczki i smażymy na głębokim tłuszczu.

Smacznego.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com