Karkówka w herbacie

by | |

    Troszkę dla odmiany ...  karkówka w czarnej herbacie.




Składniki:

- karkówka wieprzowa
- czarna herbata 
- oliwa z oliwek
- pieprz czarny 
- sól 

Karkówkę kroimy w plastry nacieramy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Herbatę mieszamy z niewielką ilością oliwy z oliwek. Powstałą pastę nakładamy na mięso i zawijamy folią spożywczą lub wkładamy do woreczka. Odstawiamy do lodówki najlepiej na dobę. Następnie pieczemy lub lub gotujemy na łaźni wodnej jeżeli mięso zapakowane jest w woreczek do gotowania. Obie wersje smakują przednio. Po około godzince danie jest gotowe. Ma bardzo charakterystyczny i oryginalny smak. 

Smacznego. 




1 komentarze:

Studnia Miodu

Czarnej herbaty w marynacie też jeszcze nie spotkałam :) talent do łączenia smaków widzę ;)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com