Pierożki z czereśniami i chili

by | |

Drożdżowe pierożki nafaszerowane czereśniami z nutką chili ...


pieczone i smażone na głębokim tłuszczu.


Składniki:

- drylowane czereśnie
- papryczki chili (mogą być takie z zalewy)

- przepis na ciasto znajdziecie TU

Z wyrobionego ciasta wycinamy krążki jak na klasyczne pierogi. Nakładamy wydrylowane i pocięte czereśnie i posiekaną papryczkę chili. Na jednego pieroga 2 czereśnie i chili na czubku łyżeczki.



Pieczemy w 180*C przez 10-15 minut do zrumienienia

Smażymy na głębokim tłuszczu około minutki

Mnie bardziej pasuje wersja pieczona w piekarniku ... ale wybór pozostawiam wam.

Smacznego.

4 komentarze:

Studnia Miodu

bardzo ciekawe połączenie! Zastanawiam się tylko jaki dip lub coś innego do maczania pierożków by tutaj pasował? (czy same nie będą za suche?)

Witold Wildner
Ten komentarz został usunięty przez autora.
Witold Wildner

Wersja smażona w głębokim tłuszczu jest w sam raz.

Pieczone w piekarniku zdecydowanie za suche i tutaj dip by się przydał. Dziś znikły tak szybko że nie było na to czasu. Ale to kwestia do zapamiętania i przećwiczenia :)

Nashelly

Wow, genialny pomysł ;) Też byłabym zdecydowanie za opcją smażoną. Ale na pewno obie pyszne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com