Pączki wiedeńskie

by | |


         Tak treningowo przed tłustym czwartkiem :) zapraszam na pączki wiedeńskie.


Szybkie i łatwe no i smaczne :)      




Składniki : 

Ciasto  robimy według przepisu jak na Karpatkę który znajdziecie TU

Zmiksowane ciasto przekładamy do przyrządu służącego do robienia ozdób na tortach. 
W moim przypadku duża strzykawka z końcówką w kształcie gwiazdki. Może też być rękaw, to bez znaczenia. 

Wyciskami spirale na papierze do pieczenia, rozmiar wedle uznania ( u mnie 5 cm ). Proszę tylko pamiętać że ciasto się rozrośnie, i może być problem z obracaniem lub nawet wyjęciem pączka z tłuszczu :P

Smażymy na głębokim tłuszczu. Wkładamy do naczynia z olejem trzymając za papier do pieczenia, który powinien być na wierzchu. Po chwili zdejmujemy go i odwracamy pączka. śmarzymy z obu stron do zezłocenia. Studzimy polewamy lukrem i .... zajadamy :)

Smacznego.



2 komentarze:

Karmel

ojej, aż mi ślinka pociekła!!

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com