Tortellini z sardynkami

by | |


        Propozycja na dziś ...


tortellini z sardynkami na dwa sposoby.

                     We współpracy z firma Graal proponuję przygotowanie pysznego dodatku do sałatek jak i samodzielnej przekąski. Tortellini z sardynkami w sosie paprykowym. 

Skłądniki:

farsz:
- puszka Sardynek w sosie pomidorowym
- papryczka chili 

ciasto:
- żółtko
- mąka pszenna
- letnia woda
- szczypta soli

    Do mąki (około 0,5 kg ) dodajemy żółtko i letnią wodę - (3/4 szklanki) stopniowo do uzyskania jedwabistego i elastycznego ciasta. Ciasto na pierogi wyrabia się długo by uzyskać pożądany efekt.  

   Zawartość puszki mieszamy z drobno posiekaną papryczką chili i zamykamy w pierożkach.

   W pierwszej wersji smażymy na głębokim oleju około 30 - 45 sekund.

Wersja druga klasyczna. Gotujemy na lekko osolonej wodzie około 2 minut. 


Smacznie pozdrawiam :)

  

                    

1 komentarze:

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com