Delikatna i aromatyczna ... zrobisz ją ...
szybko i sprawnie z gwarancją sukcesu :)
Podziękowania dla Aaolciaa :) za inspirację i przepis :)
Składniki :
- makaron ryżowy
- kukurydza (puszka)
- ogórek zielony ) 1 sztuka )
- szczypiorek ( pęczek )
- paluszki surimi (ok. 12 sztuk)
- majonez ( 2 łyżki )
- pierz i sól
Makaron ryżowy łamiemy jeszcze w opakowaniu najdrobniej jak się uda. Następnie wrzucamy do wysokiego garnka, zalewamy całość wrzątkiem. Odcedzamy po 3 minutach.
Do makaronu wrzucamy kukurydze, posiekany szczypiorek, drobno pokrojony ogórek i paluszki surimi. Doprawiamy do smaku majonezem, pieprzem i solą.
- ogórek zielony ) 1 sztuka )
- szczypiorek ( pęczek )
- paluszki surimi (ok. 12 sztuk)
- majonez ( 2 łyżki )
- pierz i sól
Makaron ryżowy łamiemy jeszcze w opakowaniu najdrobniej jak się uda. Następnie wrzucamy do wysokiego garnka, zalewamy całość wrzątkiem. Odcedzamy po 3 minutach.
Do makaronu wrzucamy kukurydze, posiekany szczypiorek, drobno pokrojony ogórek i paluszki surimi. Doprawiamy do smaku majonezem, pieprzem i solą.
Smacznego
6 komentarze:
Brzmi ciekawie, muszę spróbować :)
robię podobną i baaardzo ją lubię:)
A zamiast majonezu można jogurt naturalny?
jak makaron ryżowy można połamać na drobno?
jak można makaron ryżowy połamać na drobniej ??
makaron można połamać wedle woli :)
a co do jogurtu też nie widzę przeszkód :)
smacznie pozdrawiam :)
Prześlij komentarz