Roladki z kapustą

by | |


Rolady wieprzowe z młodą kapustą ... w środku.




Składniki:

- mięso wieprzowe najlepiej szynka
- młoda kapusta
- szynka w plastrach lub boczek wędzony
- sól
- pieprz
- stragon

Mięso wieprzowe kroimy na plastry i rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i estragonem (tu zalecam ostrożność gdyż nadmiar może mocno zdominować smak potrawy). Liście młodej kapusty należy sparzyć wrzątkiem i ułożyć na rozbitym mięsie. Na koniec kładziemy plaster szynki lub boczku wędzonego i całość zawijamy. W razie potrzeby wiążemy nitka lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony następnie dusimy około 40 minut.

Smacznego. 

1 komentarze:

Ela Dziurkowska

A sobie dogadzamy...a później tylko paska trzeba popuszczać:D też takie chcę:))

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com