Rolady wieprzowe z młodą kapustą ... w środku.
Składniki:
- mięso wieprzowe najlepiej szynka
- młoda kapusta
- szynka w plastrach lub boczek wędzony
- sól
- pieprz
- stragon
Mięso wieprzowe kroimy na plastry i rozbijamy. Przyprawiamy solą, pieprzem i estragonem (tu zalecam ostrożność gdyż nadmiar może mocno zdominować smak potrawy). Liście młodej kapusty należy sparzyć wrzątkiem i ułożyć na rozbitym mięsie. Na koniec kładziemy plaster szynki lub boczku wędzonego i całość zawijamy. W razie potrzeby wiążemy nitka lub spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony następnie dusimy około 40 minut.
Smacznego.
1 komentarze:
A sobie dogadzamy...a później tylko paska trzeba popuszczać:D też takie chcę:))
Prześlij komentarz