Propozycja na dziś ...
tortellini z sardynkami na dwa sposoby.
We współpracy z firma Graal proponuję przygotowanie pysznego dodatku do sałatek jak i samodzielnej przekąski. Tortellini z sardynkami w sosie paprykowym.
Skłądniki:
farsz:
- puszka Sardynek w sosie pomidorowym
- papryczka chili
ciasto:
- żółtko
- mąka pszenna
- letnia woda
- szczypta soli
Do mąki (około 0,5 kg ) dodajemy żółtko i letnią wodę - (3/4 szklanki) stopniowo do uzyskania jedwabistego i elastycznego ciasta. Ciasto na pierogi wyrabia się długo by uzyskać pożądany efekt.
Zawartość puszki mieszamy z drobno posiekaną papryczką chili i zamykamy w pierożkach.
W pierwszej wersji smażymy na głębokim oleju około 30 - 45 sekund.
Wersja druga klasyczna. Gotujemy na lekko osolonej wodzie około 2 minut.
Smacznie pozdrawiam :)
1 komentarze:
ciekawy pomysł:)
Prześlij komentarz