ciasto brzoskwiniowe

by | |

   Szybkie ciasto z  brzoskwiniami ...








Składniki:

- 4 jajka
- 0,5 szklanki oleju
- szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia
- opakowanie brzoskwiń (sprzedają w takich pudełeczkach z rączką)


Wersja w formie do tarty :)


Mieszamy wszystkie składniki razem. Najlepiej do mokrych dodać suche. Zamieszać intensywnie (nie ma potrzeby używania miksera) całość i wlać do formy. Można użyć silikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem. Brzoskwinie pozbawiamy pestek i dzielimy na ćwiartki, wrzucamy na ciasto i do piekarnika.
Pieczemy 30-40 minut w 175*C.

Przy dobrej organizacji pracy ciasto jest gotowe w czasie krótszym niż godzina, gdzie samej pracy jest 10-15 minut.

Smacznego.

2 komentarze:

Ela Dziurkowska

Osz...a mnie sprzedali bez rączki:(
Bardzo lubię ten przepis...a ukochane wydanie to z węgierkami. Ale tym też nie pogardzę :P

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com