Ekspresowe muffinki ze śliwkami i nutką rumu ...
gotowe w 30 minut ...
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 0,5 kostki margaryny
- aromat rumowy (parę kropel)
- 3/4 szklanki wody
- 12 śliwek
Uruchamiamy piekarnik by nagrzał się do 180*C. Składniki ciasta dodajemy w kolejności jak na spisie i mieszamy łyżką. Margaryna powinna być roztopiona lecz nie gorąca. Śliwki przecinamy na połówki i pozbawiamy pestek. Masę wlewamy do foremek muffinowych (wypełniając je do połowy), wkładamy połówki śliwki i zalewamy resztą. Pieczemy 20 minut w 180*C
Smacznego.
1 komentarze:
Właśni upieklamte babeczki wyszły przepyszne soczyste rozplywajace sie w ustach mniam mniam polecam każdemu
Prześlij komentarz