Puszyste ciasto truskawkowe ...
tak na szybko ...
Składdniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 6 łyżek oleju
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 cukru waniliowego
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Miksujemy razem jajka z olejem i cukrem, dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i gotowe. Wlewamy do foremki (w moim przypadku babkowej) wrzucamy owoce :) Truskawki bez szypułek, pokrojone na połówki. Pieczemy 30 -40 minutek w 175*C.
Zjadamy :)
Smacznego.
7 komentarze:
Proste i szybkie, no i z truskawkami - same zalety :)
mniam!
dziś zrobiłam i jest bardzo proste i przepyszne!
ile truskawek ?
0,5 kilograma :)
smacznie pozdrawiam :)
na pewno smakowite :)))
pychotka !!
Prześlij komentarz