Muffinki a'la fondant ...
Składniki:
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 0,5 kostki margaryny
- 3/4 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 0,5 kostki margaryny
- 3/4 szklanki wody
- 3 łyżki kakao
nadzienie:
- nutella
- miód
Proszkowe składniki mieszamy w misce, dodajemy jajka, wodę i rozpuszczoną lecz nie gorącą margarynę. Mieszamy przez chwilkę, wystarczy ręcznie. Wlewamy do muffinkowych foremek na 1/2 wysokości. Nakładamy nadzienie, nutella pomieszana z miodem w proporcji 5:1 i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy 20 - 25 minutek w 180*C.
Smacznego.
4 komentarze:
Witek..mój skład...dawaj choć jedną taką delicję:)
O matko, wyglądają obłędnie! :)
bardzo lubię takie ciacha:) płynna czekolada pyycha:D:D
ale fajne!!! ja próbowałam robić wg innego przepisu... środek mi nie popłyną choć reszta była fenomenalnie czekoladowa :)
Prześlij komentarz