Salsa śledziowa

by | |


  Wspaniała sałatka śledziowa z meksykańską nutą ...




Składniki :

- śledzie solone (najlepiej kupić lekko solone) 0,5 kg
- 2 duże cebule
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżeczki miodu 
- 1/5 szklanki octu
- papryczka chili 
- pieprz do smaku

    Cebule kroimy w kostkę i smażymy na patelni do zeszklenia. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i dalej smażąc dodajemy miód i ocet. Całość intensywnie mieszamy po 4 - 5 minutkach odstawiamy do wystudzenia. Śledzie moczymy w zimnej wodzie do uzyskania odpowiadającego nam zasolenia, kroimy w sporą kostkę i mieszamy z zawartością patelni. dodajemy jedną lub dwie papryczki chili i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godzinki.

Smacznego. 

1 komentarze:

Mauro Pegoraro

Thanks for your blog and i like look and take a ricept.
Good day

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com