Pstrąg łososiowy

by | |


Pstrąg łososiowy grillowany ... na dwa sposoby.


Składniki :

- pstrąg łososiowy 
- sól, pieprz, czosnek
- sos sojowy ciemny
- olej

 Wersja pierwsza: dzwonka pstrąga marynujemy w sosie sojowym z czosnkiem i oliwą. Minimum godzinę najlepiej w lodówce.


Wersja druga: dzwonka smarujemy oliwą, posypujemy solą i pieprzem.

Obie smażymy na grilu lub patelni grilowej prze około 15-20 minut. W wersji piekarnikowej 200*C na termo obiegu 10- 15 minut.

Pamiętajmy o posmarowaniu w trakcie pieczenia naszą marynatą lub oliwą by rybka nie wyschła :)

Smacznego.

Kulinarne inspiracje i nagrody Dania Postne

4 komentarze:

Justyna Bąk

widziałam w lidlu tę rybkę ale jakoś się nie skusiłam na jej zakup chyba był błąd jak patrzę na Twoje zdjęcia:)

Witold Wildner

Przyznam że dziś po raz pierwszy robiłem pstrąga łososiowego :) zaintrygował mnie w sklepie :P

i muszę przyznać że jest bardzo dobry :)

a w ocenie cena/jakość wypada celująco.

:)

Gosia

Pycha rybka, a ja skusiłam się w lidlu na promocję pstrąga, mają go dosyć często, zrobiłam wg ich przepisu, pycha:)

Anonimowy

dziś robiłam pycha, na wierzch położyłam masełko i plasterek cytryny

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com