Na listopadowy wieczór mocno aromatyczne ciasto ...
jabłkowo-kokosowe na kruchym spodzie :)
Składniki:
- 0,5 kg mąki
- 1 kostka margaryny
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Taka porcja ciasta wystarcza na 2 tortownice o średnicy cm
- 1 kg jabłek
- 0,2 kg wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka cynamonu
Składniki na ciasto zagniatamy na równą masę. Rozwałkujemy tak by wyłożyć formę ( w moim przypadku tortownica) z brzegiem o wysokości 5-6 cm .
Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy wiórki kokosowe i cynamon. Wymieszaną masę nakładamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy w 175*C prze 45 minut.
Smacznego.
4 komentarze:
jabłka bez cynamonu, to jak nóż bez widelca :D Szarlotki wszystkie, każde i inne szarlotkowe ciasta z jabłkami i cynamonem zawsze wygrają :)
No przecież jest tu cynamon :) na swoim miejscu z jabłkami :)
Smacznie pozdrawiam :)
pysznie wygląda:)
Strona bardzo ciekawa. Interesująca szata graficzna.Bardzo fajna strona....
ja polecam swoją.
Also visit my web site: jak pozycjonować strony
Prześlij komentarz