Tak klasycznie do kawy :)
Składniki:
- 1 kostka margaryny
- 4 jaja
- 3 łyżki kakao
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanak cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Zmieszać sypkie składniki. Jaja intensywnie zmiksować z margaryną i stopniowo dodawać mleko oraz resztę składników. Miksować na pełnych obrotach około 4 minut. Ciasto powinno być mocno napowietrzone.
Wlewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy przez 45 - 50 minut w 180*C (wstawiamy do lekko nagrzanego piekarnika)
Smacznego.
3 komentarze:
Łooo ale Ty sobie dogadzasz cukrem :) Ale ciacho wygląda rewelka :)
moje ulubione ciasto z dzieciństwa:)
Dawno nie robiłam :) Pyszności!!!
Prześlij komentarz