Bardzo aromatyczna zapiekanka z fenkułem ...
Składniki:
- 2 fenkuły
- ryż 1 torebka
- jajko
- śmietana 18%
- żółty ser
- pieprz i sól
Fenkuł płuczemy, kroimy w kostkę i dodajemy do podgotowanego ryżu (może być wczorajszy). Zalewamy jajkiem rozrobionym w śmietanie, przyprawiamy i zapiekamy przez 30 minut w 160*C. Następnie posypujemy startym żółtym serem i pieczemy jeszcze 10 min w 180*C. onieała
Zapiekanka jest doskonała na ciepło jak i na zimno ... zniewala aromatem.
Smacznego.
3 komentarze:
Mam pytanko nigdy fenkuła nie jadłam, czy jest może podobny do czegoś (chodzi mi o inne warzywo) Zapiekanka wygląda smakowicie
Ma silny anyżkowy zapach ... to koper :)
Dziękuję, Koper koprem a seler i seler naciowy jak dla mnie w smaku podobne nie są :) chyba kupię i wypróbuje
Prześlij komentarz