Jabłecznik drożdżowy

by | |

Jabłecznik drożdżowy ... kolejna odsłona szybkiego ciasta które zawsze się udaje :)



Składniki :

- ciasto z przepisu który znajdziecie TU
- 1 kg jabłek
- cukier i cynamon ocjonalnie

Połową wyrobionego ciasta wykładamy tortownicę wraz z brzegami. Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w cieniutkie plasterki opcjonalnie przyprawiamy cukrem i cynamonem. 
Jabłka przekładamy na ciasto, wykonujemy ozdobne paski z ciasta lub pozostawiamy otwarte.
Pieczemy w 200*C przez 40 minut.

Smacznego.



3 komentarze:

Elżbieta Dz.

Fajny przepis na ciasto...a jak widziałam te śliwki to aż mnie coś...:))

Fun and Taste

Wszelkie wariacje z kruchym i jabłkami kupuję w ciemno! Pięknie ta plecionka wyszła :)

Justyna Bąk

rewelacja, ciasto idealne dla mnie:)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com