Muffinkowy fondant

by | |

Muffinki a'la fondant ...



Składniki:

Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 0,5 kostki margaryny
- 3/4 szklanki wody
- 3 łyżki kakao 

nadzienie:
- nutella 
- miód 


Proszkowe składniki mieszamy w misce, dodajemy jajka, wodę i rozpuszczoną lecz nie gorącą margarynę. Mieszamy przez chwilkę, wystarczy ręcznie. Wlewamy do muffinkowych foremek na 1/2 wysokości. Nakładamy nadzienie, nutella pomieszana z miodem w proporcji 5:1 i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy 20 - 25 minutek w 180*C.

Smacznego.


4 komentarze:

Elżbieta Dz.

Witek..mój skład...dawaj choć jedną taką delicję:)

Madzialena

O matko, wyglądają obłędnie! :)

Justyna Bąk

bardzo lubię takie ciacha:) płynna czekolada pyycha:D:D

Wiewióra

ale fajne!!! ja próbowałam robić wg innego przepisu... środek mi nie popłyną choć reszta była fenomenalnie czekoladowa :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com