Ciasto porzeczkowe

by | |


         Sezon porzeczkowy w pełni więc trzeba to wykorzystać ... szybkie ciasto z czerwonej
                                                                                                                      i czarnej porzeczki :)




Składniki:

- czarna porzeczka
- czerwona porzeczka

- ciasto, przepis znajdziecie TU


  Oczyszczone z gałązek i umyte porzeczki mieszamy z wyrobionym ciastem. Wysypanie na wierzch nie sprawdza się jak w wypadku innych owoców gdyż porzeczki są zbyt lekkie i nie opadają.
  Pieczemy w 175*C przez 40 minut.

Smacznego.




Kwaśnie, no właśnie

3 komentarze:

Justyna Bąk

świetne:) pysznie wygląda:) jakoś nigdy nie używałam porzeczek do ciasta:)

gin

Mniami :) Muszę skądś porzeczek wytrzasnąć... :)

Elżbieta Dz.

Proszę proszę...widać, że Wituś zdrowieje...:)
Pyszności nam serwuje...a ja dziś tylko maliny jadłam:(

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com