Tarta cytrynowo brzoskwiniowa

by | |

     Letnie aromaty na niedzielę :)



Składniki:

- przepis na ciasto znajdziecie TU


- 2 duże cytryny
- 0,5 kg brzoskwiń (mogą być z puszki)
- 4 łyżki cukru
- jajko

Do ciasta w trakcie wyrabiania dodajemy startą skórkę z 1 cytryny. Brzoskwinie pozbawiamy pestek i kroimy w plasterki. Mieszamy z 4 łyżkami cukru i wykładamy na rozwałkowane ciasto. Otartą ze skórki cytrynę kroimy na plasterki i układamy na cieście. Całość smarujemy rozbełtanym jajkiem i pieczemy w 190*C 40 - 50 minut.

Gwarantuję że aromat uwiedzie każdego.

Smacznego

1 komentarze:

Elżbieta Dz.

Przeraża mnie ta cytryna...czy nie jest aby za kwaśne?

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com