Cynaderki

by | |

  Cynaderki z cebulką i pieczonym chlebkiem




Składniki:

- nerki wieprzowe
- cebula
- chleb 

Nerki oczyszczamy z tłuszczu i moczymy w wodzie pół godziny. Następnie wrzucamy do wrzątku i gotujemy 15 min. Wymieniamy wodę i ponownie obmywamy, gotujemy kolejne 15 minut. Wyjmujemy ugotowane nerki i kroimy w poprzeczne plastry, smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i chleb pocięty w paski. Smażymy do zezłocenia.


Smacznego.




A może wątróbka? Czyli podroby rządzą!

1 komentarze:

Kulinarne Rozterki

Bardzo smakowicie wyglądają te cynaderki. Zaledwie trzy składniki, a jakie wrażenie robi.
Dziękuję za udział w mojej akcji, pozdrawiam,
Moje Kulinarne Rozterki

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com