Zagadkowe jajko

by | |


 Zagadkowe jajko ... ?




Przepis pojawi się jutro ... ale może już dziś ktoś z was ma jakiś pomysł ??



Smacznie pozdrawiam :)



Witam serdecznie :) Brawo dla pomysłodawców :)

Składniki:

- jajko
- ocet
- ocet balsamiczny

TUVim masz prawie rację :) Jajko było trzymane w mieszance octu zwykłego z balsamicznym, (proporcja 10:1) do momentu kiedy skorupka ulegnie całkowitemu rozpuszczeniu. Następnie zostało ugotowane na twardo. Doskonale nadaje się do sałatek samo w sobie tez ok tyle że mocny aromat nie każdemu odpowiada. Poniżej zdjęcie jajka z czystego octu z przyprawami, takimi jak czosnek i zioła.



Co ciekawe po takiej opreacji żółtka jest przezroczyste po ugotowaniu :)

Smacznego.

P.S. TUVim'a , Iwonę Sirko i Kuchennefascynacje proszę o kontakt mailowy celem uzgodnienia sposobu odbioru nagrody :)


4 komentarze:

Witold Wildner

no ciekawe :) ale to nie to :)

Iwona Sirko

To jest jajko ugotowane na twardo, a to brązowe to ta cienka błonka co znajduje sie pod skórką tylko zaarwiona?

TUVim

Może jajko które wcześniej było trzymane w occie aż skorupka zrobi się miękka a potem ugotowane?

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com