Gruszki zapiekane z szynką parmeńska i żółtym serem
by
Witold Wildner
|
|
Gruszki zapiekane z szynką parmeńską i żółtym serem.
Gorąco polecam łatwe i szybkie w wykonaniu gwarantują niezapomniane doznania smakowe :P
Składniki:
- gruszki
- szynka parmeńska (może być jakakolwiek dojrzewająca)
- żółty ser lub pleśniowy (kto co lubi)
Gruszki należy obrać i wydrążyć gniazda nasienne. W powstałe wgłębienia układamy ser a całość owijamy plastrami szynki (u mnie 2 plastry na połówkę gruszki). Tak przygotowane owoce zapiekamy w piekarniku około 20 minut w 175*C do przyrumienienia.
podajemy na ciepło z lekkim winem.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kontakt
witold.wildner@gmail.com
0 komentarze:
Prześlij komentarz