Placek ryżowy

by | |

Placek ryżowy ... pewnie nie raz zdarzyło się, że został Wam ugotowany ryż, z poprzedniego dnia , który w końcu lądował w koszu na śmieci. Otóż nic prostszego, jak wykorzystać go do placka ryżowego. Smaczne proste danie  np na obiad wraz z gulaszem, lub sam na ciepło, na śniadanie lub kolacje.








Składniki:

- ryż (torebka)
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- żółty ser
- szczypiorek

 Ugotowany ryż (wczorajszy) mieszamy z mąką kukurydzianą, jajkiem, szczypiorkiem i startym żółtym serem. Smażymy na odrobinie oliwy po 2-3 minuty z każdej strony. Placek gotowy :)

To co na nim położycie zależy już tylko od Was.

Smacznego.





4 komentarze:

Inka

No i fajny pomysł na wykorzystanie ryżu :)

Patrycja Reszko

Świetne! Już wiem jak przemycić ryż dzieciakom...

Anonimowy

Jest wersja bez żółtego sera?

Witold Wildner

Oczywiście można zrobić bez żółtego sera :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com