Pieczone ziemniaki z boczkiem i pastą curry

by | |

Pieczone ziemniaki z boczkiem i pastą curry.

Pyszne i aromatyczne danie, bardzo łatwe do przygotowania.







Składniki:

- duże ziemniaki
- boczek wędzony (może być wersja z kiełbasą lub salami)
- pasta curry czerwona
- żółty ser

Ziemniaki obieramy lub czochramy następnie podgotowujemy delikatnie. Po osuszeniu nacinamy w poprzek co 2 cm i szczeliny smarujemy pastą curry. Wkładamy po kawałeczku boczku i umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy około 40 minut w 180*C. Następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy na ciepło z kefirem lub maślanką.

W zależności od wielkości ziemniaków czas pieczenia może ulec zmianie!

Smacznego

2 komentarze:

Kulinarna Ja

mmm lubię takie ziemniaczki!

Elżbieta Dz.

Proszę prosze..jaki urodzaj na ziemniaczki. :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com