Spaghetti ze szpinakiem i orzechami włoskimi

by | |

Spaghetti ze szpinakiem i orzechami włoskimi ... lekka obiado-kolacja.




Składniki:

- szpinak (ze względu na porę roku mrożony liściasty)
- czosnek
- makaron spaghetti
- orzechy włoskie
- śmietana
- sól i pieprz


Szpinak podsmażamy na małej ilości oliwy z oliwek, solimy i dodajemy posiekany czosnek. Po około    4 - 5 minutach dodajemy orzechy włoskie i smażymy jeszcze 2 minuty. Zdejmujemy z gazu i dodajemy łyżkę lub dwie śmietany wykładamy wszystko na ugotowany (aldente) makaron.


Smacznego

3 komentarze:

Martitka G

Lekka ale jaka witaminowa mmm... :)

Inspirowane Smakiem

szpinak uwielbiam w każdej postaci.:)

Anonimowy

Fajniusi ten przepis. Ja do szpinakowego spaghetti dorzucam jeszcze trochę pomidorów. Taki makaron jadłam niedawno w Dominium i muszę przyznać, że to jest właśnie to! :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com