Pieczeń rzymska z jajkiem
by
Witold Wildner
|
|
Pieczeń rzymska z jajkiem ...
Składniki:
- mięso mielone
- boczek wędzony
- cebula
- czerstwa bułka
- jajka
- sól, pieprz i bułka tarta
Mięso mielone mieszamy z drobno posiekaną cebulą i namoczoną czerstwą bułką, przyprawiamy do smaku.. Foremkę keksową smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Układamy dolną warstwę z przygotowanego mięsa mielonego. Następnie pokrojony w kostkę boczek wędzony i kolejna warstwa mielonego. Teraz pora na połówki jaj ugotowanych na twardo i końcowa warstwa mięsa mielonego.
Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180*C około godziny.
Podajemy na ciepło z kluskami lub ziemniakami. Jak też na zimno np do kanapek.
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kontakt
witold.wildner@gmail.com
2 komentarze:
dobry pomysł na taką economy gastronomy :)
pozdrawiam,
szana!
dokładnie tak jak mówisz
potrawa tania jak przysłowiowy barszcz. A z kluskami to prawie darmo i na 3 dni :D
pozdrawiam
Prześlij komentarz