Babka bananowa
by
Witold Wildner
|
|
Babka bananowa ... na sobotnie popołudnie.
Składniki:
- 3 banany
- 2 szklanki mąki
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru
- 1/4 szklanki mleka
- 100 g margaryny
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska)
- szczypta soli
Rozpuszczoną margarynę rozcieramy z cukrem, następnie dodajemy jajka ciągle mieszając. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy i stopniowo dodajemy do naszej masy. Gdy jest już jednorodna wlewamy mleko. Jeszcze szczypta soli i na koniec banany, które wcześniej rozgniatamy widelcem na puree.
Pieczemy w wysmarowanej i posypanej foremce przez 40 minut w 180*C
Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Kontakt
witold.wildner@gmail.com
3 komentarze:
Bardzo ciekawy przepis:)
jeszcze nie piekłam babki bananowej i nigdy takiej nie jadłam. Dzisiaj spróbuję i sama się przekonam jak smakuje. Bardzo lubię banany:)
Piekłam ponad godzinę, ale wyszło mega <3
Prześlij komentarz