Zagadkowe jajko ... ?
Przepis pojawi się jutro ... ale może już dziś ktoś z was ma jakiś pomysł ??
Smacznie pozdrawiam :)
Składniki:
- jajko
- ocet
- ocet balsamiczny
TUVim masz prawie rację :) Jajko było trzymane w mieszance octu zwykłego z balsamicznym, (proporcja 10:1) do momentu kiedy skorupka ulegnie całkowitemu rozpuszczeniu. Następnie zostało ugotowane na twardo. Doskonale nadaje się do sałatek samo w sobie tez ok tyle że mocny aromat nie każdemu odpowiada. Poniżej zdjęcie jajka z czystego octu z przyprawami, takimi jak czosnek i zioła.
Co ciekawe po takiej opreacji żółtka jest przezroczyste po ugotowaniu :)
Smacznego.
P.S. TUVim'a , Iwonę Sirko i Kuchennefascynacje proszę o kontakt mailowy celem uzgodnienia sposobu odbioru nagrody :)
4 komentarze:
Marcepan z czekoladą ?
no ciekawe :) ale to nie to :)
To jest jajko ugotowane na twardo, a to brązowe to ta cienka błonka co znajduje sie pod skórką tylko zaarwiona?
Może jajko które wcześniej było trzymane w occie aż skorupka zrobi się miękka a potem ugotowane?
Prześlij komentarz