Muszle faszerowane twarożkiem

by | |

  Muszle makaronowe faszerowane twarożkiem z tabasco i pietruszką





Składniki :

- makaron muszle
- twarożek (najlepiej z pieprzem)
- papryczka chili
- tabasco
- natka pietruszki

Makaron podgotowujemy prze 2-3 minuty w osolonym wrzątku. Płuczemy zimną wodą i wykładamy na ręcznik papierowy. Osuszone muszle faszerujemy serkiem wymieszanym z drobno pokrojoną papryczka chili oraz sosem tabasco i posiekaną pietruszką.

Podajemy w takiej formie na zimno lub zapiekamy z sosem np. beszamelowym :)


Smacznego.



Kulinarne inspiracje i nagrody

2 komentarze:

Elżbieta Dz.

Aaaa i już wszystko jasne...takie to ja też mogę jeść.:)

Justyna Bąk

pięknie wyglądają muszelki:)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com