Pieczone ziemniaki z boczkiem i pastą curry.
Pyszne i aromatyczne danie, bardzo łatwe do przygotowania.
Składniki:
- duże ziemniaki
- boczek wędzony (może być wersja z kiełbasą lub salami)
- pasta curry czerwona
- żółty ser
Ziemniaki obieramy lub czochramy następnie podgotowujemy delikatnie. Po osuszeniu nacinamy w poprzek co 2 cm i szczeliny smarujemy pastą curry. Wkładamy po kawałeczku boczku i umieszczamy w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy około 40 minut w 180*C. Następnie posypujemy żółtym serem i pieczemy jeszcze 10 minut. Podajemy na ciepło z kefirem lub maślanką.
W zależności od wielkości ziemniaków czas pieczenia może ulec zmianie!
Smacznego
2 komentarze:
mmm lubię takie ziemniaczki!
Proszę prosze..jaki urodzaj na ziemniaczki. :)
Prześlij komentarz