Śniadanie na ciepło

by | |

Śniadanie na ciepło ... gdy za oknem mróz



Składniki:

- pieczarki
- cebula czerwona
- cebula biała
- żółty ser
- papryczka chili
- sól i pieprz



Pieczarki kroimy i smażymy na oliwie wraz z posiekaną cebulą. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojona papryczkę (bez pestek) i dusimy jeszcze chwilkę.

Kładziemy na połówkę bułki i zapiekamy z plasterkiem żółtego sera.

Można też wbić 2-3 jajka i zrobić jajecznicę.

Smacznego.


4 komentarze:

Anonimowy

Pieczarki na śniadanie...zbyt ciężkostrawne jak dla mnie :(

Witold Wildner

zrób je na małej ilości tłuszczu i bez ostrych przypraw a na pewno Ci nie zaszkodzą :)

Francuskie podróże kulinarne i nie tylko

mozna dodac jajka i bedzie solidna jajecznica ;)
pozdrawiam.

Witold Wildner

Dokładnie tak jak pisałem w końcówce posta :)

nadaje się też jako farsz do sandwicha :)

Prześlij komentarz

Kontakt

witold.wildner@gmail.com