Spaghetti ze szpinakiem i orzechami włoskimi ... lekka obiado-kolacja.
Składniki:
- szpinak (ze względu na porę roku mrożony liściasty)
- czosnek
- makaron spaghetti
- orzechy włoskie
- śmietana
- sól i pieprz
Szpinak podsmażamy na małej ilości oliwy z oliwek, solimy i dodajemy posiekany czosnek. Po około 4 - 5 minutach dodajemy orzechy włoskie i smażymy jeszcze 2 minuty. Zdejmujemy z gazu i dodajemy łyżkę lub dwie śmietany wykładamy wszystko na ugotowany (aldente) makaron.
Smacznego
3 komentarze:
Lekka ale jaka witaminowa mmm... :)
szpinak uwielbiam w każdej postaci.:)
Fajniusi ten przepis. Ja do szpinakowego spaghetti dorzucam jeszcze trochę pomidorów. Taki makaron jadłam niedawno w Dominium i muszę przyznać, że to jest właśnie to! :)
Prześlij komentarz